Възстановяването на зъби по най-биологичен начин става като се постави имплант. По този начин бихте могли да спестите изпиляване на съседен зъб и отстранява потребността от употреба на подвижни протези.
Поставянето на имплант представлява стоматологичен метод, която се изпълнява след предварително изследване с рентген, прецизно планиране и извършване на необходимото  обгрижване от страна на вашия стоматолог.
В последствие следва процес на моделиране на мястото, където ще се поставя импланта като се следи за прецизното му позициониране. Процеса на имплантация се извършва под локална анестезия. Необходим е период от 2 до 6 месеца, за да може зъбния имплант да се интегрира в костта и в последствие да се положи необходимата структура – мост, протеза или коронка.
Всички импланти имат нужда от ежедневна доза грижа. Изисква се прецизно спазване на устната хигиена и посещение на контролни прегледи. Те се извършват първоначално на шест и след това на всеки дванадесет месеца. 
Специфично грижа се отделя на венеца до импланта и оценката от рентгена, която показва какво е състоянието на прилежащата кост.
За да може да функционира импланта за по-дълъг период е необходимо: изготвяне на предварителен план; прецизно позициониране; точна система за импланти; контролни прегледи, които с извършват след поставяне на имплант на зъба.
Предимствата от поставяне на имплант на зъба са:
– Не е необходимо да се изпилява съседен зъб 
– Елиминира се неудобството от носенето на протези и придава стабилност на тези структури
– Поставените импланти функционират дълго
– Увеличава се естетически вид 
– Процеса е напълно сигурен, поради надеждността, професионализма и използването на техника за поставяне на импланти от лидер в конкретната област

Pin It on Pinterest